<- terug naar nieuws

MAATSCHAPPELIJKE RAAD SCHIPHOL ZOEKT EEN SENIOR ÉN EEN JUNIOR/MEDIOR RAADSADVISEUR

Hoofddorp

Verbetering van de leefkwaliteit in het gebied rondom Schiphol: dat is waar de Maatschappelijke Raad Schiphol met zijn adviezen aan bijdraagt. De Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS) is op 1 juli 2023 opgericht als het  onafhankelijke adviesorgaan van onder andere de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De MRS bestaat uit bewonersvertegenwoordigers, experts/wetenschappers op uiteenlopende domeinen en een brede maatschappelijke schil. De MRS brengt, gevraagd en ongevraagd, gefundeerde adviezen uit over de verbetering van de leefomgevingskwaliteit rondom Schiphol. Daarvoor kan de MRS ook onderzoek laten uitvoeren. De minister heeft een ‘appreciatieplicht’, de plicht om te reageren op de adviezen van de MRS.

De MRS heeft een ondersteunend bureau met een klein team van gedreven mensen. Het bureau heeft een actieve rol  bij het schrijven van adviezen, het laten uitvoeren van onderzoek en het faciliteren van de dialoog en participatietrajecten met de omgeving. In de startfase van de MRS is ook het nader vormgeven van de werkwijze van de raad een belangrijk element. Bij ons krijg jij als (senior) raadsadviseur een centrale rol binnen het bureau en werk je nauw samen met collega’s.

Wij hebben momenteel een vacature voor een senior raadsadviseur en een junior/medior raadsadviseur.

Senior raadsadviseur

Wat ga je doen?

 • als senior raadsadviseur bereid je, veelal in de rol van projectleider, adviezen van de raad voor op het gebied van leefomgevingskwaliteit waaronder geluidshinder, gezondheid en de invloed op natuur en milieu.  . Je schrijft conceptadviezen en begeleidt extern onderzoek;
 • je levert proactief een bijdrage aan de meningsvorming van de raad;
 • je signaleert en analyseert relevante ontwikkelingen voor de MRS. Je onderhoudt contacten met de beleidsdirecties van het ministerie van Infrstructuur en Waterstaat en met betrokken stakeholders in het veld;
 • je levert vanuit je eigen expertise en ervaring een bijdrage aan het werk van andere bureaumedewerkers;
 • je bereidt, in nauwe samenwerking met de communicatiemanager, de communicatie-activiteiten rondom een adviestraject voor;
 • als projectleider vervul je een voortrekkersrol. Bij de totstandkoming van adviezen trek je nauw op met de voorzitter en leden van de raad.

Wat breng je mee?

 • je hebt een afgeronde wo opleiding en relevante werkervaring;
 • Je hebt beleidservaring bij de overheid of een aan de overheid gerelateerde organisatie
 • je beschikt over een uitstekend analyserend vermogen;
 • je hebt aantoonbare affiniteit met het brede domein van de MRS;je kunt creatief denken om bestaande denkkaders te doorbreken;
 • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken: je ziet het proces om tot een advies te komen als een gezamenlijke inspanning met betrokkenheid van de raad, raadsadviseur en voorzitter;
 • je beschikt over goede projectleidersvaardigheden, zoals lijnen uitzetten, plannen, organiseren en mensen meenemen in een proces;
 • je beschikt over uitstekende redactionele en communicatieve vaardigheden. Je kan standpunten genuanceerd en helder opschrijven.

Wanneer past deze baan bij jou?

 • je bent overtuigend in jouw advisering én flexibel om goed in te kunnen spelen op de meningsvorming van de raad;je bent een verbindend persoon;
 • je hebt doorzettingsvermogen en bent initiatiefrijk en resultaatgericht;
 • je hebt een goed ontwikkeld omgevingsbewustzijn en bent organisatie- en politiek sensitief;
 • je bent goed op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende werkplek in een maatschappelijk zeer relevante omgevingmet goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan: een pensioenregeling via ABP, reisvergoeding, flexibele werktijden, mogelijkheden tot thuiswerken en we stellen een laptop ter beschikking. Je standplaats is Hoofddorp.

In eerste instantie krijg je een contract voor 1 jaar, bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Je werkt bij voorkeur 32 tot 36 uur per week.

MRS heeft haar eigen arbeidsvoorwaarden en volgt daarbij de salarisinschaling van de CAO Rijk 2022-2024. Voor deze functie is dit, afhankelijk van je ervaring, maximaal schaal 14 bij een 36-urige werkweek.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie met je CV naar werving@maatschappelijkeraadschiphol.nl ten aanzien van Inge Kok, secretaris-directeur. Voor vragen en aanvullende informatie verwijzen we je graag naar onze website of kun je contact opnemen met Inge Kok, via ikok@maatschappelijkeraadschiphol.nl. Er is geen sluitingstermijn en zodra we goede kandidaten hebben gaan we daar mee in gesprek en kan het zijn dat de vacature is ingevuld.

Junior/medior raadsadviseur

Wat ga je doen?

 • als junior/medior raadsadviseur bereid je samen met de senior raadsmedewerker adviezen van de raad voor op het gebied van leefomgevingskwaliteit waaronder geluidshinder, gezondheid en de invloed op natuur en milieu.
 • Je ondersteunt de secretaris-directeur en de senior raadsmedewerker in het proces om te komen tot een advies, door bijeenkomsten te organiseren en inhoudelijk voor te bereiden, contacten te onderhouden en adviezen mee te schrijven en kritisch mee te lezen.
 • je bereidt, in nauwe samenwerking met de communicatiemanager, de communicatie-activiteiten rondom een adviestraject voor;

Wat breng je mee?

 • je hebt een afgeronde wo opleiding;
 • Je bent een organisatietalent en kan resultaatgericht te werk gaan;
 • Je bent pro-actief en pakt zelfstandig taken op ter ondersteuning van de secretaris-directeur en de senior raadsmedewerker;
 • Je kan secuur en precies werken;
 • Je bent gemotiveerd, kan frisse en vernieuwende ideeën brengen en durft die te delen.
 • je hebt affiniteit met het brede domein van de MRS;
 • je beschikt over uitstekende redactionele en communicatieve vaardigheden.

Wanneer past deze baan bij jou?

 • Je bent enthousiast, gemotiveerd en pro-actief.
 • Je bent omgevingssensitief en deinst niet terug voor een spannende en politiek gevoelige omgeving.
 • Je hebt een kritische blik en vernieuwende ideeen.
 • je hebt doorzettingsvermogen en bent initiatiefrijk en resultaatgericht;
 • je vindt het leuk om op de hoogte te zijn van maatschappelijke ontwikkelingen.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende werkplek in een maatschappelijk zeer relevante omgevingmet goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan: een pensioenregeling via ABP, reisvergoeding, flexibele werktijden, mogelijkheden tot thuiswerken en we stellen een laptop ter beschikking. Je standplaats is Hoofddorp.

In eerste instantie krijg je een contract voor 1 jaar, bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Je werkt bij voorkeur 32 tot 36 uur per week.

MRS heeft haar eigen arbeidsvoorwaarden en volgt daarbij de salarisinschaling van de CAO Rijk 2022-2024. Voor deze functie is dit, afhankelijk van je ervaring, maximaal schaal 11/12 bij een 36-urige werkweek.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie met je CV naar werving@omgevingsraadschiphol.nl ten aanzien van Inge Kok, secretaris-directeur. Voor vragen en aanvullende informatie verwijzen we je graag naar onze website of kun je contact opnemen met Inge Kok, via i.kok@maatschappelijkeraadschiphol.nl. Er is geen sluitingstermijn en zodra we goede kandidaten hebben gaan we daar mee in gesprek en kan het zijn dat de vacature is ingevuld.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.