<- terug naar nieuws

Advies Commissie m.e.r. over nieuw geluidstelsel

Op 24 september jl. heeft de Commissie m.e.r. haar advies over het nieuwe normen- en handhavingstelsel voor Schiphol gepubliceerd. De Commissie m.e.r. concludeert dat het nieuwe stelsel naar behoren functioneert indien uit het m.e.r. blijkt dat voor de meeste, zo niet alle vliegscenario’s de milieuhinder afneemt ten opzichte van die in het huidige stelsel.

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft de Commissie m.e.r. gevraagd advies te geven over de inhoud van het milieueffectrapport dat door Amsterdam Airport Schiphol is opgesteld. Met dit advies van de Commissie m.e.r. kunnen de vervolgstappen worden gezet die nodig zijn om het nieuwe normen- en handhavingstelsel vast te leggen in wet- en regelgeving.

Lees hier het advies van de Commissie m.e.r.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.