Over ons

Per 1 juli 2023 is de Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS) opgericht. De MRS is een wettelijk overleg- en adviesorgaan over luchtvaartzaken rondom Schiphol. De MRS richt zich op beleid over leefomgevingskwaliteit en levert maatschappelijke inbreng op concrete projecten om hinder te voorkomen of te verminderen. De MRS is de opvolger van de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) en de Omgevingsraad Schiphol (ORS)

De MRS bestaat uit 10 gekozen bewonersvertegenwoordigers. Zij vertegenwoordigen de bewoners die direct de effecten van het luchtvaartbeleid ervaren. Daarnaast zijn er 4 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, die elk verschillende deelbelangen vertegenwoordigen.

De raad wordt ondersteund door 5 experts op diverse kennisgebieden. De onafhankelijke voorzitter en secretaris-directeur van de MRS, in samenwerking met het ondersteunende bureau, zijn verantwoordelijk voor het faciliteren en functioneren van de Raad.

De MRS brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan onder andere de minister van Infrastructuur en Waterstaat, die verplicht is om op dit advies te reageren.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.