<- terug naar nieuws

Afscheid Hans Alders van Omgevingsraad Schiphol

De Omgevingsraad Schiphol heeft op 9 juli afscheid genomen van zijn voorzitter Hans Alders. Meer dan 12,5 jaar leidde hij het overleg over de ontwikkeling van Schiphol, waarbij 40 adviezen aan het kabinet werden opgeleverd. Het afscheid vond plaats op een mini-symposium over de rol van maatschappelijke akkoorden dat door de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen ter gelegenheid van zijn afscheid werd aangeboden.

Tijdens het mini-symposium reflecteerden mr. Th. C. de Graaf (vice-president van de Raad van State), drs. M.I. Hamer (voorzitter van de Sociaal-Economische Raad) en drs. J.M.M. Polman (voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur) op de betekenis van akkoorden in verhouding tot de rol van de politiek.

De minister roemde Alders voor de wijze waarop hij jarenlang rust heeft weten te scheppen in het debat rond luchtvaart, na jaren “waarin iedereen elkaar voor de rechter sleepte”. Aan Alders werd door de minister het eerste exemplaar van het boek “De luchtvaartpolder 2006-2019. Hoofdstukken van Hans Alders” uitgereikt. Hierin wordt een overzicht gegeven van de adviezen, de resultaten en de werkwijze van de voorzitter.

In de afscheidsbundel voor Alders komen ook de ‘partners uit de polder’ aan het woord. Vanuit hun verschillende perspectieven zijn luchtvaartsector, bestuurders, bewoners, bedrijfsleven en milieubeweging eensgezind in hun waardering van de grote verdienste van Hans Alders voor zowel de luchtvaartsector als de omgeving van Schiphol.

Meer informatie?
De afscheidsbundel is opvraagbaar via het secretariaat Omgevingsraad Schiphol.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.