<- terug naar nieuws

Alkmaar nieuw lid Omgevingsraad Schiphol

De gemeente Alkmaar heeft zich aangemeld als nieuw lid van de Omgevingsraad Schiphol. Directe aanleiding voor het verzoek van de gemeente om lid te worden is de samenvoeging van de gemeente Alkmaar met de gemeenten Graft-De Rijp en Schermer. Hierdoor valt de gemeente Alkmaar binnen de 48 Lden geluidscontour rond Schiphol.

In haar brief geeft de gemeente aan dat Schiphol belangrijk is voor Alkmaar, het college ondersteunt dan ook de ontwikkeling van Schiphol als mainport. De mainport draagt bij aan het ondernemersklimaat in Alkmaar en vele inwoners van Alkmaar werken bij bedrijven die direct of indirect met de luchthaven zijn verbonden. De gemeente vraagt ook aandacht voor zaken als geluidshinder en externe veiligheid.

Door aansluiting bij de Omgevingsraad Schiphol wil de gemeente optimaal geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen rondom Schiphol en bijdragen aan de besluitvorming over de nationale luchthaven. De gemeente zal participeren in het bestuurlijke cluster IJmond-Alkmaar. Wethouder Spaanderman van gemeente Uitgeest vertegenwoordigt dit cluster in de Omgevingsraad Schiphol.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.