<- terug naar nieuws

Bijeenkomst regionale commissies

Op 18 november 2015 heeft het secretariaat van de Omgevingsraad Schiphol de andere Commissies Regionaal Overleg van de luchthavens van nationale betekenis ontvangen voor een kennismakingsbezoek. De deelnemers aan deze bijeenkomst zijn betrokken bij de volgende luchthavens: Amsterdam Airport Schiphol, Lelystad Airport, Eindhoven Airport, Groningen/Eelde Airport, Maastricht Aachen Airport en Rotterdam/The Hague Airport.

Ondanks een groot verschil in schaalgrootte van de luchthavens vertoonden de thema’s en activiteiten van de commissies veel parallellen:
– omgang met meldingen en vragen uit de omgeving;
– de agendasetting vanuit de delegaties;
– unanieme advisering versus standpuntuitwisseling.

De uitwisseling van ervaringen was zeer nuttig en zal in de toekomst worden voortgezet. Een à twee keer per jaar zullen vertegenwoordigers van de commissies van luchthavens van nationale betekenis elkaar treffen ten behoeve van kennisdeling op specifieke thema’s.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.