<- terug naar nieuws

Bijgestelde planning Lelystad Airport

Op 29 november heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de Tweede Kamer geïnformeerd over de bijgestelde planning voor opening van Lelystad Airport.

Gebleken is dat het ontwerpen en vervolgens realiseren van een robuuste aansluiting van de in het Luchthavenbesluit vastgelegde vertrek- en naderingsroutes op de routes in het hogere luchtruim een nog taaiere opgave is dan gedacht. De staatssecretaris benadrukt dat de bijgestelde planning voor opening van Lelystad Airport geen enkele reden is om te twijfelen aan de wenselijkheid en haalbaarheid van Lelystad Airport.

Lees hier de brief.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.