<- terug naar nieuws

Buitenveldertbaan (09/27) vanaf 20 april in onderhoud

Het baangebruik op Schiphol is van 20 april tot en met 1 mei aangepast. In deze periode wordt de Buitenveldertbaan volledig buiten gebruik gesteld voor de vernieuwing van het lichtbesturingssysteem en gelijktijdig onderhoud.

Amsterdam Airport Schiphol gaat dit jaar de lichtinstallaties op alle start/landingsbanen vernieuwen. Gelijktijdig wordt het onderhoud aan de banen uitgevoerd, zodat de banen niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik hoeven te zijn.

Door de buitengebruikstelling van de Buitenveldertbaan zullen de Schiphol-Oostbaan, de Kaagbaan, de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan mogelijk frequenter worden ingezet. Bij bijzondere weersomstandigheden, zoals harde (zuid) westenwind of beperkte zichtcondities, zal de Schiphol-Oostbaan gedurende de dag en nacht intensiever worden gebruikt voor landingen. Voor het gebruik in de nacht is ontheffing verleend. Het afwijkend baangebruik kan leiden tot extra overlast, vooral in het gebied ten noordoosten van Schiphol.

Voor meer informatie, zoals de volledige planning van het baanonderhoud 2015 en de meest gestelde vragen en antwoorden, kunt u hier verder lezen.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.