<- terug naar nieuws

DAG-symposium: Innovatie en start-ups

Op 20 november 2017 vond het traditionele jaarlijkse symposium van de Dutch Aviation Group (DAG) plaats in Noordwijk aan Zee, met dit keer als thema “Innovatie en start-ups”.

In dertien presentaties werden de laatste technologische ontwikkelingen en ideeën voor een slimmere, efficiëntere en schonere luchtvaart gepresenteerd aan de ruim honderd aanwezigen uit de luchtvaartindustrie.  De presentatie van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) over Time and Energy Managed Operations – TEMO – werd door de aanwezigen als beste presentatie gekozen.

Het NLR lichtte hierin toe dat zij bezig zijn met een onderzoek naar hoe middels TEMO minder tijd zou kunnen gaan zitten tussen twee opeenvolgende Continuous Descent Approaches (CDA’s, oftewel glijvluchtlandingen). Een CDA produceert minder geluid voor de omgeving, maar kost op de gewone manier van uitvoeren meer capaciteit dan een traditionele getrapte landing. In drukke perioden is het daarom lastig om CDA’s uit te voeren. Hoewel dit onderzoek interessante resultaten op kan leveren voor CDA’s in drukke perioden, moet gesteld worden dat het onderzoek nog in een vroege fase is en dat concrete uitkomsten en de operationele haalbaarheid van TEMO nog niet bekend zijn. De Omgevingsraad volgt deze, en andere ontwikkelingen, op de voet.

Voor meer informatie over het DAG-symposium kijkt u op: http://www.dutchaviation.nl/nl/home.html

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.