<- terug naar nieuws

Dorpshuisgesprek Badhoevedorp

Op zaterdagochtend 10 november gingen in het Dorpshuis Badhoevedorp vertegenwoordigers (kiesmannen) van bewonersorganisaties aangesloten bij de Omgevingsraad Schiphol (ORS) in gesprek met bewonersvertegenwoordiger Matt Poelmans (bewonersdelegatie), Schiphol-directeur Dick Benschop (sectordelegatie) en ORS-voorzitter Hans Alders over de ontwikkeling van Schiphol en omgeving.

De ochtend opende met een inleiding van de voorzitter van de bewonersdelegatie Gerard Jägers. Aansluitend gaf Hans Alders toelichting op het consultatie- en adviesproces. Matt Poelmans zette vervolgens het standpunt van de bewonersdelegatie uiteen.

Na de inleidende presentaties kregen de bewonersvertegenwoordigers in de zaal de mogelijkheid hun vragen te stellen en mening te geven. Dick Benshop, Matt Poelmans en Hans Alders gaven daarop hun reactie. Dit leidde tot een geanimeerd gesprek met de zaal over de toekomst van Schiphol.

Dit dorpshuisgesprek is onderdeel van de maatschappelijke consultatie waarbij op vele manieren een breed publiek gevraagd wordt hun mening te geven over de ontwikkeling van Schiphol en de leefomgeving. De in het dorpshuisgesprek besproken thema’s worden samen met alle andere resultaten van de maatschappelijke consultatie meegegeven aan de delegaties in de ORS die voor het einde van het jaar de minister van Infrastructuur en Waterstaat te adviseren over de ontwikkeling van Schiphol tot 2030.

Lees hier het volledige verslag van het dorpshuisgesprek.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.