<- terug naar nieuws

Extra parkeerplekken Aalsmeerbaan voor vliegtuigen

Vanaf zaterdag 28 maart is de Aalsmeerbaan voor onbepaalde tijd buiten gebruik voor het vliegverkeer. Schiphol zal de Aalsmeerbaan de komende tijd namelijk als parkeerplaats voor vliegtuigen gebruiken. Vanwege de uitzonderlijke situatie die is ontstaan door de corona-crisis starten en landen er de afgelopen dagen steeds minder vliegtuigen.

Voor meer informatie en het actuele baangebruik kunt u terecht bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (www.bezoekbas.nl). Mocht u op de hoogte willen blijven van wat er op Schiphol speelt vanwege het coronavirus, dan kunt het liveblog van Schiphol met corona-updates volgen via www.schiphol.nl/live.

De brief die vanuit het Ministerie I&W aan Tweede Kamer is verzonden aangaande de stand van zaken rondom het parkeren vliegtuigen, kunt u hier teruglezen.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.