<- terug naar nieuws

Final Report Airports Commission verschenen

Op 1 juli 2015 heeft de Airports Commission zijn eindrapport uitgebracht. Deze commissie is in 2012  benoemd door de Britse regering om de noodzaak voor uitbreiding van luchthaven capaciteit te onderzoeken en de regering te adviseren hoe in deze behoefte voorzien kan worden op de korte, middellange en lange termijn.

In zijn eindrapport concludeert de commissie dat uitbreiding van luchthavencapaciteit cruciaal is voor de ontwikkeling van de welvaart in Groot-Brittanië. Unaniem wijst de commissie een derde start/landingsbaan op Heathrow aan als beste optie, gecombineerd met een pakket aan maatregelen om de effecten op het milieu en de leefomgeving te beperken. Men verwacht dat uitbreiding van de luchthavencapaciteit op Heathrow zal leiden tot een groei in het aantal bestemmingen en groei van de werkgelegenheid: 40 extra bestemmingen en 70.000 extra banen op de lange termijn. Ook pleit de commissie voor de oprichting van een Community Engagement Board onder een onafhankelijke voorzitter, vergelijkbaar met de Omgevingsraad Schiphol.

Via deze link vindt u het persbericht van de commissie en het rapport.

Het rapport is eveneens te vinden in het archief.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.