<- terug naar nieuws

Khadija Arib nieuwe voorzitter Maatschappelijke Raad Schiphol

Khadija Arib wordt de nieuwe voorzitter van de Maatschappelijke Raad Schiphol. Ze is deze week benoemd door minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers. Zij neemt het stokje over van Monique van Haaf die de afgelopen maanden interim voorzitter was.

Khadija Arib was van mei 1998 tot november 2022 namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Van januari 2016 tot april 2021 was Arib voorzitter van de Tweede Kamer. Momenteel is ze verbonden aan de Raad van Toezicht van OLVG-ziekenhuis te Amsterdam én daarnaast is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum te Diemen, tevens lid van de Remuneratiecommissie.

Op 1 maart 2024 zal Khadija Arib haar functie als voorzitter van de Maatschappelijke Raad Schiphol aanvaarden. In deze rol zal zij als onafhankelijk voorzitter fungeren om maatschappelijke opvattingen en visies over de leefomgeving rond Schiphol samen te brengen en onder de aandacht te brengen in de vorm van (on)gevraagd advies aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De MRS werd op 1 juli 2023 opgericht en bestaat uit omwonenden, experts, wetenschappers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, waaronder natuur- en milieuorganisaties.

Minister Mark Harbers: “Gezien haar kwaliteiten, kennis en jarenlange inzet voor de publieke zaak, zal Khadija Arib als voorzitter van de MRS een waardevolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomgevingskwaliteit van de omgeving van Schiphol.”

Over haar benoeming zegt Arib: “Ik voel me zeer vereerd en ben enthousiast om de rol van voorzitter van de Maatschappelijke Raad Schiphol op me te nemen. Het is cruciaal om de stem van de omwonenden en maatschappelijke organisaties te laten horen, in onze inspanningen voor een gebalanceerde leefomgeving rondom Schiphol. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de leden van de MRS op een constructieve manier aan dit doel te werken.”

Met haar uitgebreide maatschappelijke en bestuurlijke ervaring en brede netwerk in de politiek, ziet de MRS Khadija Arib een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en verbetering van de leefomgeving rondom Schiphol.

Khadija Arib is benoemd voor een termijn van vier jaar. Met haar benoeming eindigt de termijn van Monique van Haaf die de afgelopen maanden als interim voorzitter optrad.

Op de foto: vlnr : Jelle van Oosterom (Min IenW), Khadija Arib, Monique van Haaf en Inge Kok

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.