<- terug naar nieuws

Kort verslag Regioforum 14 juni 2019

Op vrijdag 14 juni heeft het Regioforum voor de tweede keer dit jaar vergaderd.

Tijdens de vergadering heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gepresenteerd wat het project meten & berekenen van vliegtuiggeluid inhoudt. In deze presentatie kwam naar voren hoe het ministerie een landelijk meetnetwerk voor vliegtuiggeluid wil inrichten.

Daarnaast heeft het ministerie ook gepresenteerd wat de voortgang is van de luchtvaartnota & luchtruimherziening. De luchtvaartnota wordt in 2019 aan de Tweede Kamer gestuurd en de luchtruimherziening moet in 2023 gereed zijn.

Op 30 oktober 2015 heeft het College van Advies op basis van de werkzaamheden van de taskforce Zuidoosthoek unaniem besloten onderzoek te laten verrichten naar de verlegging van waypoint EH037 ten noorden van Uithoorn. De gemeente Uithoorn heeft in maart 2016 verzocht om tijd om een eigen onderzoek uit te voeren naar routewijzigingen. Op 8 mei 2019 heeft de gemeente Uithoorn het Regioforum bericht dat de onderzochte routewijzigingen voor de problematiek van de geluidsbelasting geen soelaas bieden. Daarom heeft de gemeente het verzoek ingediend om het originele onderzoek naar de verlegging van het waypoint te hervatten. Het Regioforum heeft dit verzoek gehonoreerd.

Naast deze agendapunten is gesproken over de nieuwe voorstellen voor hinderbeperking. Het Rijk heeft aangegeven in reactie op het verslag van de heer Alders van 30 januari jl. aan te geven hoe zal worden omgegaan met de hinderbeperkende maatregelen die in het verslag zijn genoemd. Vervolgens is ook de eerste kwartaalrapportage voor het gebruiksjaar 2019 van de sector besproken.

Vervolgens is ook de eerste kwartaalrapportage voor het gebruiksjaar 2019 van de sector besproken.

Tot slot is de jaarrekening van de Omgevingsraad Schiphol van 2018 goedgekeurd en vastgesteld.

Het volledige verslag van de vergadering vindt u hier.

 

 

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.