<- terug naar nieuws

Kort verslag Regioforum 19 juni 2020

Op vrijdag 19 juni heeft het Regioforum virtueel vergaderd.

De vergadering vond virtueel plaats vanwege de COVID-19 situatie. Tijdens de vergadering is besproken dat er toegewerkt gaat worden naar fysiek bijeenkomen.

Belangrijkste bespreekpunt was het door Schiphol gepresenteerde hinderreductieplan. Daarop zijn aanvullende maatregelen gepresenteerd door de Milieufederatie N-Holland, de bewonersdelegatie en het bewonerscluster Aalsmeerbaan. In het verlengde daarvan is gesproken over nieuwe voorstellen voor hinderbeperking, die waren ingediend door bestuurders en omwonenden. Vastgesteld is dat er voor twee voorstellen, ingediend door het bestuurlijk Cluster Groene Hart Schiphol, een quick scan zal worden uitgevoerd dit jaar: een voorstel over de overwegingen bij de invulling van de startprocedure NADP2 en een voorstel om afwijkingen van startroutes in te perken. De overige ingediende voorstellen zullen – evenals de aanvullingen op het hinderreductieplan – nog een keer door de ORS onder de loep worden genomen.

Tijdens de vergadering heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het ontwerp Luchtvaartnota toegelicht. Daarnaast heeft het ministerie gepresenteerd wat de voortgang is rondom de Luchthavenverkeersbesluiten en hinderreductie.

Tot slot is de jaarrekening 2019 van de Omgevingsraad Schiphol en vastgesteld.

Het volledige verslag kunt u hier teruglezen.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.