<- terug naar nieuws

Kort verslag Regioforum 25 november 2016

Op 25 november 2016 vond het Regioforum van de Omgevingsraad Schiphol plaats. De heer Elzakalai, wethouder van de gemeente Haarlemmermeer, ging kort in op het recent verschenen boek ‘De Adaptieve Luchthaven’ dat is samengesteld door twee medewerkers van zijn gemeente. Het boek kijkt vooruit naar Schiphol 2116 en bevat bijdragen van landschapsarchitecten, ontwerpers, planologen etc.

De brochure ‘Het economisch belang van Schiphol’ is verspreid onder de leden. VNO-NCW West gaf aan verheugd te zijn dat deze brochure is verschenen en voegde eraan toe dat ook Eindhoven Airport en Vliegveld Lelystad interesse hebben in de studie naar de economische effecten.

Schiphol lichtte vervolgens de verwachte planning voor het baanonderhoud 2017 toe. Er is een lange periode van onderhoud aan de Kaagbaan voorzien in het voorjaar van 2017. Zowel bewoners als gemeenten hebben benadrukt dat het belangrijk is om de omgeving hier tijdig over te informeren.

De partijen in het Regioforum hebben de begroting en het jaarplan voor 2017 goedgekeurd. Ook zijn er suggesties gedaan voor onderwerpen van kennisoverdracht in 2017. Vervolgens is het voorstel voor het vierjaarlijkse hinderbelevingsonderzoek besproken.

Tot slot presenteerde het NLR de quick scan naar het hinderbeperkende voorstel voor de LEKKO/LOPIK-route van de Aalsmeerbaan. De vergadering heeft besloten dit voorstel niet verder in onderzoek te  nemen. Het onderwerp grondgeluid Badhoevedorp en de behandeling van het hinderbeperkende voorstel op de BERGI-route van de Kaagbaan komen in de volgende vergadering van het Regioforum aan de orde.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.