<- terug naar nieuws

Kort verslag Regioforum 8 juni 2018

Op vrijdag 8 juni heeft het Regioforum voor de tweede keer dit jaar vergaderd.

In het kader van de procedure voor nieuwe voorstellen voor hinderbeperking is besloten dat twee voorstellen middels een quick scan behandeld worden om te bepalen of een nadere uitwerking redelijkerwijs tot significante hinderbeperking kan leiden. Dit zijn de voorstellen voor een wijziging van enkele startroutes vanaf de Zwanenburgbaan en voor een onderzoek naar de (on)mogelijkheden voor vaste naderings- en uitvliegroutes voor secundaire banen.

Daarnaast zijn de kwartaalrapportages van de sector over het eerste en tweede kwartaal van gebruiksjaar 2018 besproken.

Ook zijn de reglementen en de planning voor de verkiezingen voor bewonersvertegenwoordigers die in november van dit jaar gehouden zullen worden behandeld. Hierbij zijn het bestuursreglement en het bewonersreglement aangepast.

Tot slot is tijdens deze bijeenkomst is verder de jaarrekening van de Omgevingsraad Schiphol van 2017 goedgekeurd en vastgesteld. 

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.