<- terug naar nieuws

Kort verslag Regioforum 8 maart 2019

Op vrijdag 8 maart 2019 heeft het Regioforum voor de eerste keer dit jaar vergaderd.

Tijdens de vergadering heeft Schiphol de Evaluatie van de Gebruiksprognose 2018 gepresenteerd. Net als vorig jaar wijkt de realisatie op de gelijkwaardigheidscriteria sterk af van de prognose. Op basis van de Evaluatie Gebruiksprognose 2017 heeft Schiphol reeds verbeteringen doorgevoerd in de daarop eerstvolgende Gebruiksprognose van 2019. Aansluitend op de presentatie van de Evaluatie Gebruiksprognose 2018 heeft Schiphol, op verzoek van de partijen in de Omgevingsraad Schiphol, de resultaten van Gebruiksprognose 2019 gepresenteerd berekend met de nieuwe Europese Rekensystematiek (Doc29).

Verder heeft het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) de jaarrapportage 2018 gepresenteerd. Hieruit bleek dat het aantal melders in gebruiksjaar 2018 het hoogste aantal was sinds de oprichting van BAS. Ook was er voor het tweede jaar op rij sprake van een toename van het aantal melders en klachten in alle clusters waarover BAS rapporteert.

Daarnaast heeft stedenbouwkundig bureau Posad Maxwan de quickscan naar een luchthaven in zee gepresenteerd. Hierin is gekeken naar de grootste kosten en baten die verschillende scenario’s met zich mee zouden kunnen brengen.

Tot slot is de stand van zaken van de ingediende hinderbeperkende voorstellen (en de procedure voor het aankomende jaar) besproken, is een nieuw lid van de Raad van Toezicht gekozen en is het jaarverslag 2018 van de Omgevingsraad Schiphol vastgesteld.

Het volledige verslag van de vergadering vindt u hier.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.