<- terug naar nieuws

Kort verslag Regioforum minus BRS 16 december 2022

Op vrijdag 16 december heeft het Regioforum minus BRS vergaderd. Deze vergadering vond fysiek in Hoofddorp plaats.

Allereerst werd er medegedeeld dat Eddy van Hijum is aangesteld als nieuwe voorzitter. Hierna stonden een update over de luchtruimherziening, ingekomen stukken, informatiesessies 2022, de Kwartaalrapportage SOORS Q3 2022 en de Kwartaalmonitor Schiphol Q4 2022 op de agenda.

Het concept Jaarplan en de conceptbegroting van de ORS en toekomstige MRS zijn besproken. Vervolgens is de beëindiging van het anticiperend handhaven/de experimenteerregeling strikt preferentieel baangebruik en de ontwikkeling van het nieuwe geluidsstelsel toegelicht door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het Ministerie presenteerde vervolgens de samenwerking tussen Rijk en Regio betreffende de BRS en NOVEX Schiphol en lichtte de onderwerpen binnen het Ministerie in relatie tot de MRS in 2023 toe. Het ORS-secretariaat had een stand van zaken over de verschillende werkgroepen opgesteld.

Tot slot is het verslag van het Regioforum van 7 oktober 2022 vastgesteld en is besloten tot openbaarmaking. Het verslag kunt u hier teruglezen.

Het volledige verslag van deze vergadering kunt u na vaststelling hier teruglezen.

 

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.