Regioforum minus BRS

<- terug naar nieuws

Kort verslag Regioforum minus BRS 24 juni 2022

Op vrijdag 24 juni heeft het Regioforum minus BRS vergaderd. Deze vergadering kon weer fysiek plaatsvinden.

Allereerst stonden de ingekomen stukken, de informatiesessies in 2022, de quickscan Zuidoosthoek, de Kwartaalrapportage SOORS Q1 2022 en de Kwartaalmonitor Schiphol Q2 gebruiksjaar 2022 op de agenda.

Daarna is gesproken over de stand van zaken over de transitie van de ORS naar MRS en Omgevingshuis. Dhr. Abels heeft een toelichting gegeven op het besluitvormingsproces ten aanzien van het rapport ‘Van ORS naar MRS en Omgevingshuis’. Aanvullend heeft dhr. Mouter van Populytics een presentatie gegeven over de resultaten van de Participatieve Waarde Evaluatie (PWE).

In het kader van de voortgang van de programmatische aanpakken heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat presentaties gegeven over de programmatische aanpakken (1) meten en berekenen vliegtuiggeluid en (2) geluid Schiphol.

Vervolgens is er gesproken over de stand van zaken rondom de ORS-werkgroepen. Op d.d. 8 juni 2022 heeft de minister een antwoordbrief gestuurd richting de ORS inzake het onderzoek langer volgen hartlijn en beperken verkort oplijnen + onderzoek aanpassing KUDAD-verstrekroute Aalsmeerbaan. Verder behoeft de werkgroep Uithoorn afstemming/besluitvorming van bestuurders uit de regio (interbestuurlijk overleg).

Tot slot is het verslag van het vorige Regioforum van 1 april 2022 vastgesteld en is besloten tot openbaarmaking. Het verslag kunt u hier teruglezen.

Het volledig verslag van deze vergadering kunt u na vaststelling hier teruglezen.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.