<- terug naar nieuws

Maatregelenpakket Minister biedt nauwelijks verbeteringen voor omwonenden

De MRS heeft op 19 juni gereageerd in het kader van de openbare raadpleging balanced approach Schiphol. Hierin is de MRS ingegaan op de verschillende onderdelen uit het maatregelenpakket. Samenvattend vraagt de MRS zich ten eerste af waarom voor deze maatregelen is gekozen, omdat bij de meeste op voorhand duidelijk is dat er geen gegarandeerde verbetering van de leefomgevingskwaliteit kan worden verwacht.

Nauwelijks waarneembare verbeteringen voor omwonenden

Daarbij wijst de MRS op mogelijke problemen in de uitvoering, nauwelijks waarneembare verbeteringen voor omwonenden en mogelijke verschuiving van hinder naar andere gebieden en andere tijden. Ten tweede vindt de MRS dat monitoring en handhaving -in combinatie met verlaging van het maximum aantal vliegtuigbewegingen bij achterblijvende prestaties- noodzakelijk is om realisatie van de geluidsdoelen te waarborgen. Voor het maatregelenpakket geldt een resultaatverplichting en niet een inspanningsverplichting.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.