<- terug naar nieuws

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een raadsadviseur

Momenteel hebben wij een vacature voor een raadsadviseur binnen het ondersteunend bureau van de Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS). Het bureau bestaat uit een klein team van gedreven mensen en heeft een actieve rol bij het schrijven van adviezen, het laten uitvoeren van onderzoek en het faciliteren van de dialoog en participatietrajecten met de omgeving. Bij ons krijg jij als raadsadviseur een centrale rol binnen het bureau en werk je nauw samen met collega’s.

Wat doet de Maatschappelijke Raad Schiphol?

Verbetering van de leefomgevingskwaliteit in het gebied rondom Schiphol: dat is waar de Maatschappelijke Raad Schiphol met zijn adviezen aan bijdraagt. De Maatschappelijke Raad Schiphol is op 1 juli 2023 opgericht als het onafhankelijke adviesorgaan van de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De MRS bestaat uit bewonersvertegenwoordigers, experts/wetenschappers op uiteenlopende domeinen en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Daarnaast is er een zogenaamde ‘open schil’, bestaande uit mensen en organisaties die interesse hebben in de thema’s die worden besproken in de MRS.

De MRS brengt, gevraagd en ongevraagd, adviezen uit over de verbetering van de leefomgevingskwaliteit rondom Schiphol. Daarvoor kan de MRS ook onderzoek laten uitvoeren. De minister heeft een ‘appreciatieplicht’, de plicht om te reageren op de adviezen van de MRS. Wil jij bijdragen aan deze adviezen? Lees dan hieronder meer over deze nieuwe vacature.

Wat ga je doen?

  • Je werkt belangrijke onderwerpen binnen de MRS uit: het up-to-date houden van het werkprogramma, het (mede) vormgeven van de open schil en de onderzoeken die de MRS uitzet.
  • Je vervult de rol als secretaris voor enkele werkgroepen van de MRS, waarin naast leden van de MRS ook medewerkers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en andere externe partijen kunnen deelnemen.
  • Je ondersteunt de MRS in het proces om te komen tot adviezen, door onderwerpen inhoudelijk voor te bereiden en bijeenkomsten (mede) te organiseren, tevens schrijf je mee aan adviezen, notities en brieven.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding.
  • Je bent proactief en pakt zelfstandig taken op.
  • Je bent een organisatietalent en kan secuur werken.
  • Je hebt een kritische blik en vernieuwende ideeën.
  • Je hebt affiniteit met het brede domein van de MRS. Kennis over luchtvaart(beleid), (vliegtuig)geluid en/of burgerparticipatie is een pre.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wanneer past deze baan bij jou?

  • Je bent enthousiast en gemotiveerd om bij te dragen aan de doelstelling van de MRS: verbetering van leefomgevingskwaliteit in de regio rondom Schiphol.
  • Je bent omgevingssensitief en kan werken in een politiek gevoelige omgeving.
  • Je hebt doorzettingsvermogen en bent resultaatgericht.

Wat bieden we jou?

  • Een uitdagende werkplek in een maatschappelijk zeer relevante omgeving met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan: een goede pensioenregeling via ABP, reisvergoeding, flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken.
  • De MRS heeft haar eigen arbeidsvoorwaarden en volgt daarbij de salarisinschaling van de CAO Rijk 2024-2025. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, tussen de €3.404,- en €6.110,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 10 of 11 CAO Rijk).
  • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Je werkt bij voorkeur 32 tot 36 uur per week.
  • Werken binnen een betrokken en professioneel team waarin samenwerking centraal staat. Wij hebben een (vernieuwd) kantoor in Hoofddorp, goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Geïnteresseerd?

Kom jij ons team versterken? We kijken uit naar je sollicitatie!

Stuur je motivatiebrief met je CV naar ikok@maatschappelijkeraadschiphol.nl ter attentie van Inge Kok, secretaris-directeur. Voor vragen en aanvullende informatie verwijzen we je graag naar onze website www.maatschappelijkeraadschiphol.nl of neem contact op met Inge Kok, secretaris-directeur, via ikok@maatschappelijkeraadschiphol.nl of Maarten de Lange, senior raadsadviseur, via mdelange@maatschappelijkeraadschiphol.nl.

Er is geen sluitingstermijn. Zodra we goede kandidaten hebben gaan we daarmee in gesprek en kan het zijn dat de vacature is ingevuld.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.