<- terug naar nieuws

Michiel van Dorst nieuwe CEO Luchtverkeersleiding Nederland

00087d7Michiel van Dorst is per 1 mei 2016 de nieuwe CEO/bestuursvoorzitter van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) heeft Van Dorst benoemd op voordracht van de Raad van Toezicht van LVNL. Van Dorst volgt Paul Riemens op die per 7 april 2016 in dienst is getreden bij RAI Amsterdam.

Michiel van Dorst (1969) heeft bijna 25 jaar bij KLM gewerkt en veel ervaring op het gebied van vliegveiligheid. Hij was onder andere Executive Vice President Flight Operations, plaatsvervangend Chief Operating Officer, Vice President Air Traffic Management en vlieger. Ook internationaal vervulde hij verschillende functies, zoals in het Operations Committee (OPC) van de International Air Transport Association (IATA). Michiel van Dorst heeft een mastergraad in Economie.

Gerlach Cerfontaine, voorzitter Raad van Toezicht LVNL, over de voordracht: “Michiel van Dorst heeft zowel nationaal als internationaal veel ervaring met vliegveiligheid en Flight Operations. Daarnaast bezit hij een sterk netwerk in de luchtvaartsector en de omgeving van Schiphol.”

Benoeming
Michiel van Dorst is benoemd voor een periode van 5 jaar als CEO/bestuursvoorzitter. Dit is de standaard duur van een benoeming in het bestuur van LVNL en kan verlengd worden. Op dit moment loopt ook de selectieprocedure voor de functie van CFO van LVNL, vanwege de pensionering van de huidige CFO.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.