<- terug naar nieuws

Minister Harbers spreekt MRS leden over de Balanced Approach procedure

Minister Harbers sprak met MRS leden in Hoofddorp over de voortgang van de Balanced Approach procedure die momenteel in Brussel in behandeling is. Tevens kwam het MKBA rapport van Schiphol, KLM en Barin ter sprake evenals het MRS advies rond het Groot Baanonderhoud Schiphol.

Het zal geen maanden meer gaan duren verwacht Minister Harbers, alvorens de Europese Commissie met een oordeel komt met betrekking tot de Balanced Approach. Hij hoopt op een neutraal of positief oordeel vanuit Brussel. Heleen Groot (Directeur Programma Omgeving Luchthaven Schiphol bij Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) die tevens aanwezig was bij de bijeenkomst, voert regelmatig daarover constructieve gesprekken in Brussel. Tijdens de bijeenkomst op maandagmiddag konden de leden hun vragen stellen en hun bezorgdheid uiten over de vele vluchten die boven hun woonplaatsen worden uitgevoerd en waarvan ze de nodige geluidshinder ondervinden.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.