<- terug naar nieuws

Monique van Haaf nieuwe interim voorzitter Maatschappelijke Raad Schiphol

Monique van Haaf is officieel benoemd als de nieuwe interim voorzitter van de Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS), waar zij Eddy van Hijum opvolgt. De benoeming is onlangs bekrachtigd door de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers.

Van Haaf heeft een indrukwekkende staat van dienst. Tot voor kort bekleedde zij de functie van Lid Gedeputeerde Staten van Overijssel, waar zij verantwoordelijk was voor een breed scala aan portefeuilles, waaronder ruimte, retail, ondergrond, wonen, grondbeleid, handhaving en financieel toezicht voor gemeenten, waterschappen en gemeenschappelijke regelingen. Daarnaast is zij gestart bij BZK, lid landelijke versnellingstafel Wonen voor Utrecht, Gelderland en Overijssel. En sinds september is zij onafhankelijk voorzitter van het Deventer Economisch Perspectief ( economie board).

Op 1 november 2023 heeft mevrouw van Haaf haar functie als interim voorzitter van de Maatschappelijke Raad Schiphol aanvaard. In deze rol zal zij als onafhankelijk voorzitter fungeren om maatschappelijke opvattingen en visies over de leefomgeving rond Schiphol samen te brengen en onder de aandacht te brengen in de vorm van (on)gevraagd advies aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. De MRS bestaat uit omwonenden, experts, wetenschappers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, waaronder natuur- en milieuorganisaties.

Over haar benoeming zegt Monique van Haaf: “Ik ben vereerd en enthousiast om aan de slag te gaan als interim voorzitter van de Maatschappelijke Raad Schiphol. Het is van groot belang om de belangen en zorgen van de omwonenden en maatschappelijke organisaties te vertegenwoordigen in het streven naar een evenwichtige leefomgeving rondom Schiphol. Samen met de leden van de MRS kijk ik uit naar een constructieve samenwerking om dit doel te bereiken.”

Met haar uitgebreide ervaring en brede netwerk in het ruimtelijke domein, belooft Monique van Haaf een waardevolle bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en verbetering van de leefomgeving rondom Schiphol.

Hoofddorp, november 2023

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.