<- terug naar nieuws

MRS blij voor omwonenden Lelystad Airport inzake motie Tweede Kamer

MRS heeft kennisgenomen van de aangenomen motie in de Tweede Kamer, waarin de minister wordt geadviseerd Lelystad niet te openen. Partijen vinden het onder meer vanwege het klimaat, de volksgezondheid en de schaarse stikstofruimte niet meer verantwoord op die locatie burgerluchtvaart te starten.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat Lelystad Airport niet meer opengaat voor commerciële luchtvaart. Een voorstel daartoe van de Partij voor de Dieren kreeg gisteren een meerderheid. GroenLinks-PvdA, NSC, D66, BBB, CDA, SP, ChristenUnie en Volt steunden de motie met daarin de oproep aan het kabinet met een plan te komen om Lelystad Airport niet meer te openen voor commerciële vluchten.

De MRS steunt de argumenten om de kwaliteit van de leefomgeving rond Lelystad Airport te beschermen. De bewoners en natuur die hiermee beschermd worden tegen de effecten van de luchtvaart, feliciteren wij met deze motie.

De omwonenden van Schiphol, die zijn vertegenwoordigd in de MRS, spreken de hoop uit dat de Tweede Kamer dezelfde criteria aanlegt ter bescherming van hun woonleefklimaat als zij bij de motie rond Lelystad hebben gedaan.

Uiteindelijk is het definitieve besluit aan het nieuwe kabinet. MRS wacht deze beslissing af en volgt het nieuws op de voet.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.