<- terug naar nieuws

MRS doet beroep op Tweede Kamer en informateurs: krimp Schiphol noodzakelijk

De MRS heeft vandaag een brief verstuurd aan de informateurs Dijkgraaf en Van Zwol en aan de politieke partijen in de Tweede Kamer. In de brief getiteld Een maatschappelijk perspectief op luchtvaart betoogt de MRS dat de huidige omvang van Schiphol ruim boven het maatschappelijke en economische optimum ligt. De belangen van de luchtvaartbranche zijn in de beleidsvorming tot op heden vooropgesteld terwijl de belangen van de omwonenden daaraan ondergeschikt waren. Dit wordt erkend door de rechtbank in Den Haag, die tot het oordeel is gekomen dat de Staat jarenlang onrechtmatig heeft gehandeld, zie de link voor meer informatie over het vonnis.

De beleidsvorming moet vanaf nu anders. De MRS doet daarom een beroep op de politiek om verantwoordelijkheid te nemen en de omwonenden van Schiphol te beschermen tegen een te hoge geluidsbelasting. De omvang van Schiphol moet daarvoor terug naar een niveau dat beter past bij een leefbaar Nederland en de behoeften van de Nederlandse economie. De argumentatie hiervoor is uiteengezet in de brief.

Lees de brief hier

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.