<- terug naar nieuws

MRS in gesprek met CEO’s van LVNL en Schiphol

Op uitnodiging van LVNL en Schiphol gingen een aantal bewonersvertegenwoordigers op vrijdag 26 april in gesprek met Michiel van Dorst (LVNL) en Robert Carsouw (interim CEO van Schiphol).

Hierbij kwamen diverse onderwerpen aan bod, zoals de ervaren geluidsoverlast, gezondheid, het vonnis in de RBV-zaak, Luchtruimherziening en de wet- en regelgeving rondom luchtvaart.

Tijdens het gesprek bleek dat omwonenden een andere definitie van nachtsluiting hebben dan Schiphol. Omwonenden vinden nachtrust van 12 tot 7.00 uur essentieel, waar de luchtvaart al graag de dag wil starten om 05.00 uur ’s nachts bijvoorbeeld.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.