Nachtnadering_Polderbaan

<- terug naar nieuws

Nieuwe nachtnadering naar de Polderbaan in gebruik genomen

Op donderdag 14 juli 2022 neemt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) een nieuwe route in gebruik, waarbij vliegtuigen die in de nacht landen op de Polderbaan, zoveel mogelijk om de woonkernen van Uitgeest heen vliegen.

Hierdoor vermindert geluidshinder van vliegverkeer in de nacht voor bewoners in Uitgeest, Castricum, Heemskerk en Beverwijk.

Na intensieve samenwerking tussen bewoners en bestuurders in de Omgevingsraad Schiphol, de LVNL en luchtvaartmaatschappijen, heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat deze routewijziging in 2021 goedgekeurd.

Voor meer informatie en vragen, zie dit nieuwsbericht op de website van LVNL.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.