<- terug naar nieuws

Omgevingsraad Schiphol in het nieuws

Begin september heeft de Omgevingsraad Schiphol omwonenden van Schiphol middels advertenties in lokale en regionale weekbladen gewezen op de mogelijkheid om mee te praten over de ontwikkeling van Schiphol en omgeving. Naar aanleiding van deze oproep zijn veel vragen binnengekomen over de organisatie van de deelname van omwonenden. De belangrijkste vijf vragen zijn hieronder op een rij gezet.

1. Kan een kiesman meerdere organisaties vertegenwoordigen?
Ja, dat kan. Elke organisatie moet wel afzonderlijk aan de gestelde eisen voldoen.
2. Is 50 leden voldoende?
Nee, elke organisatie dient minimaal 100 unieke, meerderjarige leden (donateurs/sympathisanten) te hebben.
3. Waarom is er onderscheid tussen leden uit het binnen- en buitengebied?
Elk cluster mag twee vertegenwoordigers aanwijzen in het Regioforum van de Omgevingsraad Schiphol, één vertegenwoordiger voor het binnengebied (het meest gehinderde gebied binnen de 58 Lden geluidscontour) en één vertegenwoordiger voor het buitengebied (het gebied buiten de 58 Lden geluidscontour). Op de interactieve clusterkaart kun je aan de hand van een adres zien of een locatie in het binnen- of in het buitengebied valt.
Organisaties, waarvan minimaal 50 van de 100 leden wonen in het binnengebied, mogen de clustervertegenwoordiger voor het binnengebied aanwijzen.
4. Ik heb 200 leden, mag ik dan twee kiesmannen aanwijzen?
Elke organisatie die aan de eisen voldoet (minimaal 100 unieke, meerderjarige leden) mag één kiesman aanwijzen. Met 200 leden kan je ervoor kiezen om twee organisaties op te richten zodat je twee keer een kiesman kan aanwijzen.
5. Ik heb last van de Schiphol-Oostbaan, in welk cluster kan ik deelnemen?
Het gebied van de Schiphol-Oostbaan wordt meegenomen in het cluster Buitenveldertbaan.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.