<- terug naar nieuws

PFAS vervuiling : Nederlandse organisaties dagen overheid voor de rechter

De Nederlandse staat wordt vandaag door elf organisaties gedagvaard. Ze vinden dat de overheid te weinig doet om PFAS-vervuiling tegen te gaan. “De overheid verzaakt haar plicht om de volksgezondheid te beschermen.”

Ook op het Schipholterrein is veel vervuiling door PFAS aangetroffen. Doordat in de luchtvaart hier jarenlang is geoefend met PFAS houdend blusschuim is er veel grond vervuild. Op het terrein bij de Zwanenburgbaan wordt langs de bebouwde kom ruim 200.000 ton vervuilde PFAS grond opgeslagen. Deze grond wordt door Schiphol de komende jaren gewassen met een daarvoor in aanbouw zijnde grondwas-fabriek. De omwonenden maken zich ernstig zorgen over de mogelijke gevolgen voor de volksgezondheid en de natuur.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.