<- terug naar nieuws

Pieter van Geel benoemd als interim-voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft Pieter van Geel benoemd als interim-voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol. De benoeming is tot stand gekomen in overleg met de delegaties van de Omgevingsraad.

Pieter van Geel zal als interim-voorzitter de continuïteit van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) als overlegorgaan waarborgen en de ORS in haar wettelijke taak faciliteren. Daarnaast zal de interim-voorzitter leiding geven aan de evaluatie van de Omgevingsraad Schiphol.

Naast de evaluatie van de ORS wordt in het kader van de Luchtvaartnota 2020-2050 gewerkt aan de kaders voor een structurele luchtvaart governance. Over de toekomstgerichte organisatie van de ORS wordt besloten in samenhang met de kaders uit de Luchtvaartnota.

De volledige benoemingsbrief van de Minister kunt u hier vinden.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.