<- terug naar nieuws

Reactie Minister van IenW op advies ’tijdelijke regeling groot onderhoud banenstelsel’

Vorige week ontving MRS de appreciatie inzake ons advies Tijdelijke regeling groot onderhoud banenstelsel.

Reactie Minister IenW: In de toekomst moet deze situatie niet meer kunnen ontstaan. Om die reden wordt het gesprek met Schiphol (en LVNL) aangegaan, waarbij het uitgangspunt is dat bij toekomstige capaciteitsdeclaraties er niet van kan worden uitgegaan dat voor groot baanonderhoud vervangende grenswaarden of vrijstellingen worden verleend zonder passende mitigerende maatregelen.

De leden van de MRS zullen nog met de Minister in gesprek gaan over wat er onder passende mitigerende maatregelen wordt verstaan.

Het advies over de ‘regeling groot baanonderhoud’van MRS vind je hier

Lees de appreciatie hier

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.