<- terug naar nieuws

RIVM rapporten: geluid meten is beter dan berekenen

RIVM laat burgers vliegtuiggeluid meten bij huis: ‘Veel harder dan Schiphol zegt’. Uit de onderzoeken blijkt dat de overheid überhaupt vaker het geluid zou moeten meten in plaats van berekenen, want dat is een grote zorg van omwonenden. 

Uit de Kamerstukken die dinsdag 21 mei verschenen (lees hier) wordt gemeld dat metingen in de toekomst vanwege structurele validatie wel een rol krijgen. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om aanvullende indicatoren (voor het
verklaren van hinder) hiermee te bepalen.

In NH Nieuws wordt Matt Poelmans, Clustervertegenwoordiger van de Kaagbaan geïnterviewd over zijn deelname aan het RIVM onderzoek.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.