<- terug naar nieuws

Schiphol 100 jaar

2016 is een bijzonder jaar voor Schiphol en voor alle mensen die Schiphol samen tot de luchthaven hebben gemaakt die ze nu is. Schiphol bestaat dan 100 jaar!

In 1916 werden op een drooggemalen, drassig stukje grond in de Haarlemmermeer een paar houten loodsjes geplaatst voor het eerste Nederlandse vliegveld. 100 jaar later is Amsterdam Airport Schiphol uitgegroeid tot een wereldspeler, die zorgt voor verbindingen tussen Nederland en de belangrijkste internationale regio’s. Reizigers, zakenmensen, goederen en ideeën bereiken via Schiphol ons land of gaan vanaf hier op wereldreis.

Meer informatie over Schiphol 100 jaar vindt u hier.

Klik hier voor het programma Schiphol 100 jaar.

Schiphol: van vliegweide tot airport city.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.