<- terug naar nieuws

Schiphol start met testperiode app Notifly

Schiphol is gestart met de publieke testversie van Notifly: een app voor mobiel en tablet, waarmee omwonenden in de omgeving van de luchthaven het huidige en verwachte aantal overvliegende vliegtuigen kunnen checken. In de app kan tot 24 uur vooruit worden gekeken, zodat u als omwonende ziet hoeveel vliegverkeer u ongeveer kunt verwachten op uw locatie. Per uur wordt een indicatie gegeven van het aantal vliegtuigen. Ook vindt u in Notifly het huidige baangebruik, informatie over (gepland) baanonderhoud en een kaart met het live vliegverkeer.

Op dinsdag 2 maart a.s. vindt, op initiatief van Schiphol,  een online workshop over de testversie van de app plaats voor de leden van de ORS.

Publieke testversie

De app is nog in ontwikkeling. Daarom is Schiphol op zoek naar omwonenden die de app willen testen. Want alleen met de feedback die test-gebruikers geven, kan Schiphol Notifly verbeteren en optimaal laten aansluiten op de wensen en behoeften van omwonenden. De duur van de testperiode is afhankelijk van de feedback die Schiphol ontvangt van buren. Schiphol gaat uit van minimaal zes weken, waarin zij elke twee weken een update uitbrengen met verbeteringen. Afhankelijk van de testresultaten wordt bepaald of Notifly klaar is voor een publieke lancering.  Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de testperiode verlengd.

Bedacht en ontwikkeld voor omwonenden van Schiphol 

Notifly is ontwikkeld als antwoord op de behoefte van omwonenden aan meer transparante en proactieve communicatie over waar en wanneer vliegtuiggeluid te verwachten is (een “vliegweerbericht”). Dit is gebleken uit eigen onderzoek van Schiphol (2019) en ook bevestigd door het verzoek van de regering aan Schiphol om een ‘vliegweerbericht’ te ontwikkelen. Gedurende de ontwikkelingsperiode hebben al regelmatig kleinere gebruikerstesten, workshops (co-creatie sessies) en brainstorms met omwonenden plaatsgevonden.

Aanmelden

Aanmelden als testgebruiker voor Notifly kan via onderstaande link:

www.schiphol.nl/notifly

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.