<- terug naar nieuws

Stel je kandidaat als clustervertegenwoordiger

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van de leefomgevingskwaliteit rondom Schiphol? Dan is de rol van Clustervertegenwoordiger wellicht iets voor jou. Maar wat houdt deze rol precies in?

Als clustervertegenwoordiger vertegenwoordig je jouw cluster in vergaderingen en werkgroepen. Dit vraagt om een sterke band met kiespersonen en bewonersorganisaties, omdat je hun spreekbuis bent op het gebied van leefomgevingskwaliteit en de impact van luchtvaartbeleid op hun persoonlijke levenssfeer. Zo zorg je ervoor dat hun stem wordt gehoord bij het ministerie en de luchtvaartsector. Deze intensieve taak is gericht op het behartigen van de belangen van de bewoners en kost ongeveer 1 dag per week, afhankelijk van je voorkennis. Hier staat een vergoeding van € 8.000,- per jaar tegenover.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.