<- terug naar nieuws

Schiphol Vernieuwd Verbinden; Verbindingsplan Schiphol en omgeving 2021-2025

Versterk gezamenlijk bestuurlijk optreden en publieke participatie rond Schiphol

Alle bestuurslagen (Rijk, provincies en gemeenten) moeten meer als één overheid naar buiten toe optreden bij besluitvorming over Schiphol. Die oproep doet oud-staatssecretaris Pieter Van Geel in zijn vandaag gepresenteerde advies (Schiphol vernieuwd verbinden. Verbindingsplan Schiphol en omgeving 2021-2025) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Daarnaast onderstreept Van Geel het belang om de participatie van omgevingspartijen bij besluitvorming over Schiphol te verbreden en meer structuur te geven. Evenals de Commissie Cohen eerder dit jaar, ziet Van Geel daarbij geen toekomst meer weggelegd voor de huidige Omgevingsraad Schiphol (ORS).

Het volledige rapport ‘Schiphol Vernieuwd Verbinden; Verbindingsplan Schiphol en omgeving 2021-2025’ kunt u hier teruglezen. De drie deelrapportages die Berenschot opstelde ter ondersteuning van het advies kunt u hier teruglezen.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.