<- terug naar nieuws

Verontwaardiging over maatregelen minister

Vandaag maakte het kabinet bekend welke plannen het notificeert in Brussel. De verontwaardiging bij de MRS over het genotificeerde maatregelenpakket is groot. Er is wél geluisterd naar de luchtvaartbranche, maar niet naar de omwonenden. Er zit geen waarborging in voor de omgeving en de maatregelen zijn veel te vrijblijvend.

Geen ‘fair balance’

Er is nog steeds geen ‘fair balance’ tussen belangen van omwonenden en die van de luchtvaart. Ondanks een uitspraak van de rechter én alle hinder die er nu al is, mag Schiphol doorgroeien tot 485.000.

Je vindt de Kamerbrief hier: en het notificatiedocument is hier te lezen.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.