<- terug naar nieuws

Vooruitblik vliegverkeer 1 mrt – 7 mrt 2021 – Schiphol, LVNL en BAS

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | We verwachten volgende week gemiddeld 405 vluchten per dag.

Baanonderhoud | De Polderbaan is vanwege groot onderhoud niet beschikbaar. In principe blijft de Zwanenburgbaan daardoor de komende tijd meer in gebruik in plaats van de Polderbaan, zowel overdag als ’s nachts. Het groot onderhoud aan de Polderbaan zal in ieder geval tot eind april duren. Door het winterse weer begin februari hebben de werkzaamheden tijdelijk stilgelegen: door de vrieskou was het niet mogelijk om te werken aan de fundering, het asfalt en de verlichting van de baan. Inmiddels zijn de werkzaamheden hervat en wordt onderzocht wat de precieze gevolgen zijn voor de planning.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.