<- terug naar nieuws

Vooruitblik vliegverkeer 15 – 21 mrt 2021 – Schiphol, LVNL en BAS

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat u de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | Komende week zullen naar verwachting gemiddeld 385 vluchten per dag landen op en vertrekken vanaf Schiphol.

Piekmomenten | Tijdens de piekmomenten in de ochtend en avond wordt de Buitenveldertbaan als tweede start- of landingsbaan gebruikt indien mogelijk. Wanneer de Buitenveldertbaan niet ingezet kan worden tijdens zo’n piek, bijvoorbeeld door slecht zicht of de wind, dan landen vliegtuigen op de Oostbaan.

Baanonderhoud | Vanwege het groot onderhoud aan de Polderbaan, wordt de Zwanenburgbaan vaker ingezet.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.