<- terug naar nieuws

Vooruitblik vliegverkeer 17 mei – 23 mei 2021 – Schiphol, LVNL en BAS

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | Komende week verwachten we gemiddeld 510 vluchten per dag op Schiphol.

Baanonderhoud | De Polderbaan is na het groot onderhoud weer volledig inzetbaar als startbaan (baan 36L) bij noordenwind. De baan is inzetbaar voor landingen (baan 18R) bij zuidenwind, nadat de meetvluchten zijn afgerond en het vernieuwde instrument landingssysteem (ILS) is goedgekeurd voor gebruik bij goed zicht. Tot dat moment zal bij zuidenwind, net zoals tijdens het groot onderhoud aan de Polderbaan, zowel overdag als in de nacht, zoveel mogelijk de Zwanenburgbaan ingezet geworden als landingsbaan. Wanneer het ILS conform internationale veiligheidseisen betrouwbaar en stabiel heeft gefunctioneerd gedurende een periode van ongeveer vijf weken, kan het ILS, en daarmee ook de Polderbaan, weer in alle zichtomstandigheden als landingsbaan veilig worden ingezet.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.