<- terug naar nieuws

Vooruitblik vliegverkeer 18 – 24 jan 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De komende week verwachten we gemiddeld 450 vluchten per dag. Dat is minder dan de gemiddeld 581 vluchten in de eerste week van dit jaar.

Piekmomenten | Zowel in de ochtend als in de avond zien we een vast patroon van een landingspiek gevolgd door een startpiek. Het is mogelijk dat er ook buiten deze verwachte pieken momenten zijn op de dag waarin het verkeersaanbod dusdanig hoog is dat een tweede start- of landingsbaan wordt ingezet. Welke banen we gebruiken hangt af van verschillende factoren, waaronder het weer.

Baanonderhoud | Gedurende de week zijn er voorbereidende werkzaamheden voor het groot onderhoud aan de Polderbaan (start 25 januari). Daardoor zijn de Polderbaan en de Zwanenburgbaan ieder enkele dagen niet beschikbaar. Hierdoor verwachten we meer inzet van de Zwanenburgbaan in noordelijke richting. In piekmomenten kan de Buitenveldertbaan worden gebruikt als tweede start- of landingsbaan.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.