<- terug naar nieuws

Vooruitblik vliegverkeer 22 mrt – 28 mrt 2021 – Schiphol, LVNL en BAS

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De verwachting is dat komende week op Schiphol gemiddeld 410 vluchten per dag aankomen en vertrekken.

Baanonderhoud en piekmomenten | Omdat de Polderbaan momenteel niet beschikbaar is, wordt er meer geland en gestart vanaf de Zwanenburgbaan. We verwachten in de ochtend en in de avond piekmomenten. Als die zich voordoen, zetten we de Buitenveldertbaan indien mogelijk in als tweede start- of landingsbaan. Bij noordenwind kan het voorkomen dat we de Buitenveldertbaan inzetten als hoofdbaan voor startend verkeer als de Zwanenburgbaan niet inzetbaar is. Dit vanwege de werkzaamheden aan rijbanen en op- en afritten aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan. We zetten de Schiphol-Oostbaan in als, bijvoorbeeld door het weer, vliegtuigen niet kunnen landen op de Buitenveldertbaan.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.