<- terug naar nieuws

Vooruitblik vliegverkeer 26 oktober – 1 november 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Het vliegverkeer komt inmiddels langzaam weer op gang, terwijl de impact van de coronacrisis zal nog lang te merken zijn. Schiphol, LVNL en BAS houden daarom de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | Komende week neemt het gemiddeld aantal vluchten per dag verder af tot 580. Ter vergelijk: in dezelfde week vorig jaar telden we gemiddeld 1293 vluchten per dag.

Piekmomenten | In de ochtend en avond worden piekmomenten verwacht: dan kan mogelijk een tweede start- of landingsbaan worden ingezet. Welke banen worden gebruikt hang af van het aanbod aan vliegverkeer en de weersomstandigheden.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.