<- terug naar nieuws

Vooruitblik vliegverkeer 28 sept – 4 okt 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De komende week worden er gemiddeld 685 vluchten per dag verwacht. We zien daarmee een stabilisering in het aantal vluchten en een lichte afname ten opzichte van de afgelopen weken.

Piekmomenten | Ten opzichte van vorige week verwachten we aankomende week minder piekmomenten. De stabilisering in het aantal vluchten in combinatie met een andere verdeling van het vliegverkeer over de dag, zorgt ervoor dat het aantal verwachte piekmomenten afneemt.

Baanonderhoud | Vanaf 28 september zijn er drie weken werkzaamheden aan taxibanen en op- en afritten aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan. Hierdoor wordt naar verwachting overdag tijdens piekmomenten de Buitenveldertbaan meer ingezet als tweede start- of landingsbaan.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.