<- terug naar nieuws

Vooruitblik vliegverkeer 31 aug – 6 sept 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De komende week worden er gemiddeld 825 vluchten per dag verwacht. Dat is meer ten opzichte van vorige week, maar in september zal dit aantal snel stijgen omdat meer luchtvaartmaatschappijen hun aanbod uitbreiden.

Piekmomenten | Tijdens piekmomenten wordt mogelijk de Buitenveldertbaan als tweede start- of landingsbaan ingezet. We verwachten vier startpieken en vier landingspieken per dag.

Baanonderhoud | Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de Polderbaan niet beschikbaar voor het vliegverkeer en zal de Zwanenburgbaan relatief meer in gebruik zijn.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.