<- terug naar nieuws

Vooruitblik vliegverkeer 7 – 13 september 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De komende week worden er gemiddeld 780 vluchten per dag verwacht. Dat is een toename ten opzichte van vorige week.

Piekmomenten | Er zullen naar verwachting meerdere piekmomenten zijn in de ochtend, middag en avond. Schiphol verwacht vier startpieken en vijf landingspieken per dag. In vergelijking met vorige week, zal wordt één extra landingspiek verwacht. Tijdens de piekmomenten wordt mogelijk een tweede start- of landingsbaan ingezet, bij voorkeur de Kaagbaan en Polderbaan.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

 

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.