<- terug naar nieuws

Werkbezoek Schiphol

Op vrijdagmiddag 17 april jl. vond een werkbezoek plaats aan Schiphol voor de nieuwe leden van de Omgevingsraad Schiphol. Met een groep van zo’n 20 personen werd eerst met een bus het luchthaventerrein, het grote gebied van ruim 2.500 hectare achter de douane, bezocht. Na deze zeer interessante rondleiding ‘achter de schermen’ verzorgden respectievelijk Schiphol, KLM en Luchtverkeersleiding Nederland, presentaties over hun werk, hun resultaten en een blik naar de toekomst.

Maurits Schaafsma (Schiphol) toonde de ontwikkeling van de luchthaven Schiphol tot de mainport die het nu is met alle uitdagingen die daarbij horen. Pieter Cornelisse (KLM) gaf uitleg over de ‘dual-hub’ strategie en de resultaten van KLM/Air France met betrekking tot het aantal verbindingen dat zij direct of indirect verzorgen. Dit verbindingen-netwerk is cruciaal voor het economisch succes van de regio.  Jasper Daams (LVNL) legde in vogelvlucht uit wat de rol is van Luchtverkeersleiding Nederland en gaf kort weer wat de ontwikkelingen op de langere termijn zijn.

Het werkbezoek werd afgesloten met een borrel, waarbij door de aanwezigen nog werd nagepraat.

De presentatie van Maurits Schaafsma vindt u hier.
De presentatie van Jasper Daams vindt u hier.
De mainportvisie KLM 2014 vindt u hier.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.