<- terug naar nieuws

Wet- en Regelgeving in de Luchtvaart

Op woensdagochtend 1 juli vond de kennisbijeenkomst ‘Wet- en Regelgeving in de Luchtvaart’ plaats. Tijdens deze bijeenkomst is eerst een overzicht gegeven van de bestaande wet- en regelgeving in de luchtvaart. Aan bod kwamen de Wet luchtvaart, het Luchthavenverkeerbesluit, het Luchthavenindelingbesluit, de Regeling milieuinformatie, de taak en verantwoordelijkheid van LVNL en de handhaving.
Vervolgens is uitgebreid ingegaan op de casus nieuw normen- en handhavingsstelsel en wat er verandert in de wet- en regelgeving. Tijdens de bijeenkomst zijn bovendien suggesties gedaan voor aanvullende onderwerpen voor één of meerdere kennisbijeenkomsten.

U kunt de presentatie hier downloaden.

Maatschappelijkeraad Schiphol plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Maatschappelijkeraad Schiphol ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video’s), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.